torstai 8. lokakuuta 2020

Vastaa liikkumiskyselyyn!

Vielä ehdit vastaamaan liikkumiskyselyyn! Kyselyllä kartoitamme Laajasalossa kulkevien liikkumistottumuksia, näkemyksiä nykytilasta ja toiveita tulevasta. Vastaa kyselyyn 20.10.2020 mennessä osoitteessa: app.maptionnaire.com/fi/9015/Vastaamiseen menee noin 10 minuuttia.


Kyselyn välituloksia

Kyselyn vastausaineistoa ei ole vielä lähdetty erityisemmin penkomaan kyselyn ollessa yhä auki. Voimme kuitenkin kertoa, että tähän mennessä kyselyyn on merkitty yli 3000 matkan lähtöpistettä ja yli 8000 määränpäätä. Kiitämme kaikkia jo vastanneita! Vielä ehtii vastaamaan ja kuulisimme mielellämme toiveitasi erityisesti jos et käytä joukkoliikennettä, tai olet alle 18-vuotias. Tämä joukko vastaajissa on tällä hetkellä suhteellisen pieni.

Jotain yleiskuvaa vastauksista pystyy jo hahmottamaan. Alla esimerkisi kuva kaikkien vastaajien määränpäistä. Kuvasta erottuu hyvin miten matkat jakautuvat useampaan suuntaan ja painottuvat seudun keskeisiin työpaikka- ja palvelukeskittymiin. Tulemme tutustumaan aineistoon tarkemmin tulevaisuudessa. 

Laajasalosta lähtevien matkojen määränpäät

Kysyimme myös mitä asukkaat painottaisivat oman arkensa liikkumisessa; nopeaa yhteyttä Herttoniemeen vai hyviä yhteyksiä Laajasalon palveluihin. Tulokset, tai ainakin niiden selvä jakauma, olivat meille suunnittelijoille ehkä hieman yllättäviäkin, 90% vastaajista arvostaa enemmän nopeaa yhteyttä Herttoniemen metroasemalle. Tätä aihetta tulemme vielä tonkimaan enemmän, sillä se vaikuttaa selvästi tuleviin linjastoratkaisuihin.

Selvä enemmistö vastaajista arvostaa nopeaa yhteyttä Herttoniemeen

Mitä mieltä sinä olet? Käy vastaamassa kyselyyn tai kommentoi alle näkemyksiäsi kehityskohteista! Keräämme lähtötietoja asukkailta vielä useamman viikon ajan, jonka jälkeen ryhdymme luonnostelemaan ensimmäisiä muutosesityksiä. Nyt on siis oiva paikka vaikuttaa!

1 kommentti:

  1. harvapa sitä haluaa koulu-/työmatkalla hypätä erikseen pois bussista kaupassa, tms. käymään ja sitten odottaa samaa bussia uudestaan kaupan pysäkillä. Kauppa-/hammaslääkärikäynnit hoidetaan liikenteen solmukohdissa (esim. juurikin hertsikassa), kun muutenkin vaihdetaan kulkuvälinettä.

    VastaaPoista